Alles klopt in het groene hart

Alphen aan den Rijn is een fantastische plek om te wonen en zijn, het kloppende hart van het Nationaal Landschap het Groene Hart. In dit schilderachtige en dunbevolkte landelijke gebied, treft u een decor van weidse polders, pittoreske dorpen en slingerende rivieren tussen groene weilanden. 

Een levendige oase van rust

Midden in dit typisch Nederlandse landschap ligt de gemeente Alphen met zo’n 110.000 inwoners. De stad zelf huisvest 74.000 inwoners en ligt aan de A4, met uitstekende verbindingen naar de 4 grote steden. Bovendien biedt Alphen directe treinverbindingen naar Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Utrecht en Leiden.

In verkoop

Alphen

een groene stad

Alphen heeft een ambitieus doel: in 2050 wil de stad een energie- en CO2-neutrale gemeente zijn. De stad heeft ook een duidelijke visie voor de omgeving die straks rijk is aan biodiversiteit. Hier creëert men groene zones, zoals stadsparken, natuurgebieden en groene corridors niet alleen om de flora en fauna te beschermen, maar ook om ontspanning en recreatie voor de inwoners te bieden.

In de buurt

Bruisend centrum  

The Winston ligt op vijf minuten lopen van de bushalte met een rechtstreekse verbinding naar Schiphol. Bovendien bevindt deze unieke locatie zich op 10 minuten fietsen van het centrum van Alphen aan den Rijn. Hier komen de serene rust van de natuur en de levendige dynamiek van eeuwenoude stadjes en moderne grote steden harmonieus samen. Het bruisende centrum trakteert u op een overvloed aan mogelijkheden. Hier vindt u een gevarieerde mix van winkels, boetiekjes, restaurants en gezellige cafés. Voor de winkelliefhebbers is er het historische De Aarhof, een van Nederland’s eerste winkelcentra, met bekende warenhuizen die u verwelkomen.

Alphen koestert cultuur

Dompel uzelf onder in de rijke cultuur van Alphen, waar musea en culturele instellingen op u wachten. Maak een reis door de tijd bij het Archeon, een uniek openluchtmuseum waar u het leven kunt ervaren van de prehistorie tot de middeleeuwen. Ontdek de fascinerende overblijfselen van twee Romeinse versterkingen, Albaniana en Nigrum Pullum, evenals de historische Limesweg. En laten we de spectaculaire opgraving van zes Romeinse schepen bij Zwammerdam niet vergeten.

Sport en beweging

Alphen aan den Rijn is ook een paradijs voor sportliefhebbers. De stad biedt diverse sportvelden, tennisbanen, fitnesscentra, een prachtige golfbaan en een hockeyclub. Voor de waterliefhebbers zijn er 2 zwembaden waarvan 1 subtropisch zwemparadijs. Of u nu uw favoriete sport wilt beoefenen of gewoon wilt ontspannen, Alphen heeft voor elk wat wils. Trek eropuit voor een wandeling, een fietstocht of jog over de groene paden.